Американският Сенат ще разгледа налагането на допълнителни санкции срещу Москва

Законопроект, предвиждат ожесточаване на санкционния режим, ще бъде разгледан ще тази седмица

Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американските сенатори ще разгледат през тази седмица законопроект, предвиждащ разширяване на санкционния режим срещу Руската федерация, съобщава Washington Post.

Изданието също така отбелязва, че лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл е включил за разглеждане въпросния законопроект в късните часове на нощта в понеделник (12 юни). За да се случи това пък са били нужни дълги преговори с други високопоставени сенатори.

„Това ще бъде много всестранен законопроект, който засяга всички въпроси“, коментира от своя страна председателят на сенатския комитет по външна политика Робърт Коркър, член на Републиканската партия.

За разширяване на рестрикциите, наложени срещу Кремъл от страна на Вашингтон след анексията на Крим през март 2014, се говори все повече и повече в светлината на продължаващите скандали, свързани с предполагаемата руска намеса във вътрешните работи на САЩ. Разследване за това към момента водят както Сената, така и ФБР. От Москва очаквано отричат всички обвинения.


 

Последни новини
Още от Новини