Г-7 обсъжда в Италия глобалните климатични промени

Кои са посланиците на зелената кауза, избрани от държавите участнички

Снимка: Freeimages Снимка: Freeimages

Страните от Г-7 обсъждат в Италия световните климатични промени, като държавите са представени на масата на преговорите според ангажираността, която имат към преговорния процес. 

Темите ще бъдат особено трудни за дискутиранe, прогнозират анализатори, на фона на факта, че само преди 10 дни американският президент Доналд Тръмп изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климатичните промени.

Вашингтон е представен от Скот Прут - скептик относно причинените от човека изменения на климата. Точна противоположност на него е представителят на Германия Барбара Хендрикс. Хендрикс се счита за "вманиачена" по опазването на околната среда. Тя дори забрани в кетъринга на Министерството на околната среда, което оглавява, да има месо, защото е "вредно за планената".

Франция изпраща „зеления войник“ Николас Хюло, назначен от президента Еманюел Макрон за министър на околната среда.

Докато представителите на Г-7 дискутират, природозащитници в Италия ще протестират срещу решението на Тръмп.

Американският президент обяви, че Съединените щати няма да се придържат към споразумението от 2015 г. от Париж и ще се опитат да предоговорят условията, които според него сега са несправедливи за икономиката на САЩ и твърде щедри за Индия и Китай.

Парижкото споразумение бе прието на 12 декември 2015 година след конференция във френската столица.

195 държави се разбраха да не допуснат повишаване на средната температура на планетата към 2100 година над 2 градуса по Целзий в сравнение с доиндустриалната епоха. Според учените по-голямо увеличение на температурата, предизвикано от изхвърляне в атмосферата на парникови газове в резултат на изгаряне на изкопаеми горива, може да доведе до необратими последици за екологичното състояние на Земята.

Последни новини
Още от Новини