Чуй какво има да ти каже морето

До 12 юни в литературен клуб “Перото” се разказват морски истории

Снимка: Chivas Venture Снимка: Chivas Venture

Като дете събирал ли си раковини от рапани, за да слушаш морето, където и да се намираш? Сега морето повече от всякога има нужда да се свърже с теб. В литературен клуб “Перото” до 12 юни ще можеш да чуеш какво иска да ти каже.

Централно място там заема специална раковина, която разказва морски истории, предоставени от ИК “Жанет-45”, в подкрепа на Sea Harmony – българския проект в международния конкурс за социално предприемачество Chivas Venture.

Всеки, който обича литературата и се вълнува от историите на морето, може да дойде в “Перото” и да чуе какво ще му разкаже то.

Инсталацията ще бъде на разположение на любителите на литературата и по-конкретно морските истории до 12 юни.

Тогава изтича срокът за онлайн гласуване в международния конкурс за социално предприемачество Chivas Venture. До тази дата 30 проекта от цял свят се конкурират за разпределянето на дял от наградния фонд на стойност $250 хил. и всеки може да пусне глас за своя фаворит. Сред участниците е и българският стартъп Sea Harmony.

Sea Harmony са варненска компания, която е посветена на възраждането на живота в т.нар. “мъртви зони” в моретата и океаните. Заради индустриалното замърсяване, битовите отпадъци и употребата на химически торове размерът и броят на тези крайбрежни пространства се разраства все повече, унищожавайки всички живи организми там. Революционните вертикални мидени рифови ферми на българския стартъп обаче имат способността да възстановят хранителната верига в нейната цялост – планктон, миди, скариди, риби, бозайници.

Ако морските истории те вълнуват, заповядай в литературен клуб “Перото” до 12 юни и потърси сладкодумната раковина на Chivas Venture. За да разбереш кои са всички финалисти и да гласуваш за твоя отбор, влез тук.

Последни новини
Още от Новини