Над 1000 пострадали по време на мача Ювентус и Реал

Стотици жертви на паника след бомбена заплаха в Торино по време на футболен мач

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Над хиляда души са пострадали при инцидент на площад в Торино снощи по време на финала на Шампионската лига между Ювентус и Реал, съобщи АФП, позовавайки се на данни на полицията.

Петима от ранените са в критично състояние, в това число четиригодишно дете.

Според свидетели, тийнейджър е взривил петарда и е извикал, че това е бомба. Тълпата се е втурнала към изхода и се е получила блъсканица.

Във фен зоната на площад Сан Карло в Торино са били събрани около 20 000 запалянковци. След третия гол на Реал сред феновете настъпила паника и хиляди се втурнаха едновременно към изхода. Все още информацията какво точно е предизвикало хаоса не е потвърдена.

Има и версия, че в единия край на площада се е срутила тежка метална ограда, грохотът се е разнесъл навсякъде и е уплашил хората.

На площада е имало много деца, които в блъсканицата са загубили контакт с родителите си. В критично състояние остават петима, сред тях четиригодишно дете, което е с травми в главата и гърдите.

Няколко свидетели на случилото се го определят като нещо подобно на трагедията на стадион „Хейзъл" през 1985 в Брюксел, когато по време на финала на Купата на европейските шампиони между Ювентус и Ливърпул загинаха 39 души, а стотици бяха ранени.

Последни новини
Още от Новини