Toyota е продала акциите си в Tesla

Японският производител е прекратил опитите с американската компания за разработване на електромобили

Логото на Toyota на щанда на компанията на автоизложението в Женева. Снимка: Jason Alden/Bloomberg Логото на Toyota на щанда на компанията на автоизложението в Женева. Снимка: Jason Alden/Bloomberg

Японският производител на автомобили Toyota Motor Corp съобщи в събота, че е продал всичките си акции в Tesla Inc до края на 2016, предаде Investor.bg

Автомобилният производител предприемат тази стъпка, след като прекрати съвместните си опити с американската компания за разработване на електромобили. 

Toyota придоби дял от около 3% от базираната в Пало Алто Tesla за $50 млн.

Говорителят на Toyota Рио Сакаи e заявил, че компанията е продала всичките си акции в Tesla към края на 2016 г. като част от редовно периодично преразглеждане на инвестициите си, след като първоначално намали дела си през 2014.

"Нашето развойно партньорство с Tesla приключи преди известно време и след като нямаше ново развитие в тази насока, решихме, че е време да продадем останалия дял", е пояснил говорителят.

През ноември японският производител възложи на президента си да ръководи новосъздаденото подразделение за електромобили, сигнализирайки ангажимента си за напредък в технологията, с чието развитие първоначално закъсня.

Последни новини
Още от Новини