Парижкото споразумение е безсмислено без САЩ, смята Кремъл

Москва също така изразява съжаление от хода на Тръмп

Доналд Тръмп по време на пресконференцията си вчера (1 май), на която обяви решението си да изтегли САЩ от Парижкото споразумение. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Доналд Тръмп по време на пресконференцията си вчера (1 май), на която обяви решението си да изтегли САЩ от Парижкото споразумение. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Без участието на Съединените щати Парижкото споразумение по климата е безсмислено. Това заяви помощникът на руския президент Владимир Путин Андрей Белоусов, предава РИА Новости.

Белоуосов също така отбелязва, че към момента Русия проучва ситуацията, създала се след изхода на САЩ от споразумението. От Кремъл също така изразиха съжаление от хода на Вашингтон.

„Доколкото мога да съдя, изходът им е относителен, защото бе казано, че администрацията на Съединените щати ще търси по-справедливо решение на тези проблеми. Но принципно се отнасям с голямо съжаление към това, защото приетите решения не трябва да бъдат отменяни, не трябва да се „люшкаш“ от една страна на друга“, заяви още помощникът на Путин.

„Съвършено очевидно е, че без участието на САЩ Парижкото споразумение няма да бъде дееспособно, защото САЩ са едни от най-големите емитенти на вредни газове“, добави той.

Припомняме, че за изхода на САЩ от Парижкото споразумените за климата американският президент Доналд Тръмп обяви вчера (1 май). Целта на този ход е да отпаднат рестрикциите, наложени върху американската икономика заради новите еконорми. Главата на Белия дом също така обяви, че ще бъдат започнати преговори за повторно влизане в пакта, но при „напълно различни условия“.

Последни новини
Още от Новини