Майкъл Блумбърг дарява $15 млн. на ООН за борба с климатичните промени

От 2014 американският милиардер е специален пратеник на ООН за климата

Майкъл Блумбърг по време на събитие на Goldman Sachs в Детройт. (18.09.2014) Снимка: Bloomberg TV BulgariaJeff Kowalsky/Bloomberg Майкъл Блумбърг по време на събитие на Goldman Sachs в Детройт. (18.09.2014) Снимка: Bloomberg TV BulgariaJeff Kowalsky/Bloomberg

Американският милиардер Майкъл Блумбърг е предложил на Организацията на обединените нации (ООН) дарение в размер на $15 млн., което да помогне за борбата с климатичните промени.

Дарението на Блумбърг идва в светлината на решението на главата на Белия дом Доналд Тръмп да изтегли САЩ от Парижкото споразумение за климата.

Средствата ще отидат за подкрепа на дейността на Секретариата, отговарящ за Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата, а също и „усилията му да помага на държавите да изпълняват ангажиментите си по Парижкото споразумение за климата от 2015“, се казва в изявление на Bloomberg Philanthropies, цитирано от световните агенции.

„Американците не се отказват от Парижкото споразумение за климата. Точно обратното – продължаваме уверено напред“, заяви самият Блумбърг.

75-годишният Майкъл Блумбърг, бивш кмет на Ню Йорк в периода 2002-2013, е осмият най-богат човек в света според списание Forbes. От началото на 2014 той също така е и специален пратеник на ООН за климата.

Последни новини
Още от Новини