Лорд Норман Фостър вярва в технологиите

Интервю за Bloomberg в навечерието на отварянето на новата централа на фондацията в Мадрид

Архитект Норман Фостър, основател и председател на Foster + Partners Ltd. по време на интервю за Bloomberg в Лондон на 25 май 2017. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg Архитект Норман Фостър, основател и председател на Foster + Partners Ltd. по време на интервю за Bloomberg в Лондон на 25 май 2017. Photographer: Luke MacGregor/Bloomberg

Роденият във Великобритания носител на наградата Pritzker архитект Норман Фостър отвори архива си и международен изследователски център на 1 юни 2017 в дома си в Мадрид, съобщи El Pais.

Новата испанска централа на Фондацията на Норман Фостър е историческа сграда, възстановена и разширена от архитекта. Той проектира „павилиона на вдъхновението” от стъкло и стомана в двора, който води към архива с библиотека и колекция.

 

82-годишният архитект показва в нея планове, макети и 1240 тома с бележки за всички проекти, в които авторът на берлинския Райхстаг е участвал.

Norman Forster Foundation ще се посещава безплатно, след записване.

В интервюто си за Франсин Лакуа от Bloomberg арх. Норман Фостър говори за излизането на Великобритания от ЕС, проблемите на сигурността, търговията и развитието на градовете.

"Тревожех се за Brexit. Шокира ме. Това е противно на всичко, в което вярвам като европеец. Но се случи така. Това е демократично решение", каза лорд Фостър.

"И мисля, че трябва да се извлече полза от всяко предизвикателство. Да се обърне във възможност".

Чуйте интервюто във видеото.

Архитект Норман Фостър е автор и на проекта на новата европейска централа на Bloomberg в Лондон, близо до Bank of England и шедьовъра на сър Кристофър Рен, катедралата Сейнт Пол.

 

 

Последни новини
Още от Новини