Купувайте американско вреди на свободната търговия

Алексей Мордашов, собственик и председател на Северстал

Череповецки металургичен комбинат, Череповец, Русия. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg Череповецки металургичен комбинат, Череповец, Русия. Photographer: Andrey Rudakov/Bloomberg

След трудностите през май желязната руда започва нов месец на изоставане, съобщи Bloomberg. Фючърсите в Азия се понижиха до 7-месечно дъно заради нарастващите тревоги от увеличеното предлагане, което изтрива позитивните сигнали, включително данните от Китай, които може да вещаят рекордно производство в най-големия производител на стомана.

Цената на стоманата също отстъпи на 1 юни 2017, увеличавайки загубите от предния ден.

Ще има голямо смущение на пазара на стомана, ако администрацията на Тръмп реши, че вносът на стомана и алуминий застрашават националната сигурност на САЩ, каза Алексей Мордашов, собственик и председател на Северстал в интервю за Bloomberg.

"САЩ има нужда от внос на стомана, поради баланса на предлагането и търсенето. Но всяко значително смущение, всяко евентуално влошаване би довело до смущения и накрая всички ще платят за това".

Чуйте цялото интервю на Мордашов за Ерик Шацкър за политиката на администрацията на Тръмп "Купувайте америкаско" за стоманата. Интервю от Икономическия форум в Санкт Петербург, Русия в предаването "Bloomberg Surveillance" на 1 юни 2017.

Четете още: Андрей Костин, ВТБ за руските санкции.

Четете още: Енергийният микс в света ще се промени: Жерар Местрале, председател на Engie.

Последни новини
Още от Новини