Бенямин Нетяняху се обяви за развитие на отношенията между Израел и България

Израелският премиер проведе телефонен разговор с българския си колега Бойко Борисов

Бенджамин Нетаняху, министър-председател на Израел говори по време на Световния икономически форум, WEF 2017. Давос, Швейцария. 21 януари 2017. Photographer: Jason Alden/Bloomberg Бенджамин Нетаняху, министър-председател на Израел говори по време на Световния икономически форум, WEF 2017. Давос, Швейцария. 21 януари 2017. Photographer: Jason Alden/Bloomberg

Българският министър-председател Бойко Борисов е провел телефонен разговор с израелския си колега Менямин Нетаняху, в който двамата премиери са се съгласили да развиват двустранните взаимоотношения между България и Израел.

За проведения разговор съобщава правителствената пресслужба.

По време на разговора са били отбелязани „доброто сътрудничество и приятелските отношения“ между България и Израел. Борисов и Нетаняху са се съгласили, че "че и двете държави ценят развитието на взаимоотношенията си в традиционния дух на взаимно доверие и партньорство", се казва в съобщението от пресцентъра на МС.

Нетаняху също така е поздравил Борисов за третия му мандат като министър-председател и е изразил пълна подкрепа за кабинета. Изразена е и била надежда в най-скоро време двамата да си разменят визити, на които да продължат обсъждането на теми от двустранен интерес.

Израелският премиер е уверил българския си колега, че се работи по определянето на място, където да бъде издигнат паметник, посветен на спасяването на българските евреи.  

Последни новини
Още от Новини