В Лондон скоро ще има мобилен интернет в метрото

Събирането на оферти ще започне след изборите на 8 юни

Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Ползващите лондонското метро скоро може да имат възможност да сърфират в интернет, докато пътуват, тъй като градът търси подобна оферта от телекомуникационните компании, пише Bloomberg.

Търсенето на оферти за разпространение на четвърто поколение мобилна мрежа, която да обхване подземната система от 402 километра в Лондон, би трябвало да започне след парламентарните избори на 8 юни, съобщи анонимно лице, запознато с въпроса.

Правителството на Великобритания работи в посока въвеждане на мобилни услуги в подземните влакове, тъй като подготвя полицаите, пожарникарите и парамедиците да използват нова национална мрежа за спешни услуги, доставена от BT Group Plc.

Кметът Садик Кан настоява да подобри покритието на интернет в столицата на Англия, която изостава от градове като Ню Йорк, Токио и Париж, предоставящи мобилни услуги в метрото.

"Ние се стремим да предлагаме пълно интернет покритие за мобилните телефони на нашите клиенти", заявиха от лондонския център за градска мобилност "Това въведение ще трябва да бъде жизнеспособно от търговска гледна точка и ще последва ангажимент към персонала и клиентите", добавят от Лондонския метрополитен.

Повечето метростанции вече предлагат Wi-Fi, но сигналът не се разпростира до тунелите, където пътниците обикновено не могат да осъществяват повиквания, да сърфират в уебсайтове или да проверяват електронната си поща, докато влаковете се движат.

Последни новини
Още от Новини