Vietjet иска да излезе на борса в чужбина

Нгуен Ти Фуонг Тао, основател и директор на VietJet

Нгуен Ти Фуонг Тао, основател и директор на VietJet по време на интервю за Bloomberg. Ханой, Виетнам, 28 май 2017. Photographer: Linh Luong Thai/Bloomberg Нгуен Ти Фуонг Тао, основател и директор на VietJet по време на интервю за Bloomberg. Ханой, Виетнам, 28 май 2017. Photographer: Linh Luong Thai/Bloomberg

VietJet Aviation Joint Stock Co. води преговори, за да стане първата компания във Виетнам, която ще листне акциите си в чужбина, съобщи авиокомпанията, която контролира над 40% от вътрешния пазар и търси начини за набиране на средства за финансиране на плановете си за покупка на самолети за милиарди долари, съобщи Bloomberg.

„Бяхме потърсени от някои чуждестранни борси, включително Лондон, Хонконг и Сингапур”, каза Нгуен Ти Фуонг Тао, основател и директор на VietJet в интервю за Bloomberg.

Планът на лоукост превозвачът за 1,8 млрд долара се появява на фона на облекчението от правителството на правилата, с което се надява да привчеле повече чуждестранни инвестиции на един от бързоразвиващите се авиационни пазари. Базираната в Ханой VietJet получи подкрепата на акционерите през април да увеличи чуждестранното дялово участие до на 49% от сегашните 30%.

Авиокомпанията разполага с 45 самолета, на средна възраст 3г., според сайта на компанията.

В края на април VietJet стартира втори ежедневен полет Ханой-Сингапур с Airbus A320. Конкуренти по маршрута й са Vietnam Airlines, SilkAir, Singapore Airlines и Tigerair, съобщи Anna-aero.

Основателката и директор на нискоразходния превозвач от Виетнам VietJet, Нгуен Ти Фуонг Тао за плановете на авиокомпанията да търси финансиране на растежа на флота си на пазарите в чужбина - чуйте във видеото.

 

Последни новини
Още от Новини