60 нови еко автобуси в София тази година

Столична община акцентира на електрическия транспорт

60 нови газови автобуси ще се включат по линиите на градския транспорт в София тази година. Това обяви кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова, цитирана от Dnes.bg.

"Започнахме и най-мащабната през годините модернизация на градския транспорт. Започнахме с подмяната на тролейбусите. 90% от тролейбусния парк е подменен", обясни тя и допълни, че се разработва процедурата за електробуси.

Тя коментира, че Столичната община ще акцентира върху електрическия транспорт.

"Надявам се по този начин да стимулираме развитието на този транспорт. Той за съжаление не е по джоба на повечето българи, но все повече хора се ориентират към защита на околната среда. Това е не просто приоритет или тема на общината, а най-важната част от нашия живот", заяви кметът.

Стремим се да запазим идентичността на София като древен и зелен град, каза Фандъкова при откриването на двудневния "Обществен форум за Зелена столица" във Френския културен институт.

"Работим за изграждане на пешеходни зони и мрежата от вeлоалеи. Много трудно беше да защитим отварянето на бул. "Витоша" като пешеходна зона", каза тя и обясни, че съществува идея за продължаване на пешеходната зона покрай Съдебната палата до пл. "Св. Неделя".

Повече по темата може да намерите тук!

Последни новини
Още от Новини