Евтините полети в подкрепа на целогодишния туризъм в България

Очаква се ръст от 11% на потока на чуждестранни туристи през 2017

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Евтините полети предоставят възможност за развитие на целогодишния туризъм в България. Общо 11 млн. пътувания от туристи ще бъдат реализирани към и в България това лято, съобщава БНТ, позовавайки се на прогнозата на Института за анализи и оценки в туризма.

Повишеният интерес се дължи до голяма степен на разширяващата се мрежа на нискотарифните авиокомпании, посочват експертите, предаде Investor.bg

Така България може да се утвърди като туристическа дестинация в четирите сезона, а не само през лятото и зимата, както досега.

Очакванията са, че половината от пътуванията ще бъдат на български туристи, а другата (към 5,3 млн.) - на чуждестранни. Експертите очакват много добър летен сезон, посочва още националната телевизия.

Пред журналисти в Добрич ръководителят на Института посочи, че като цяло 11,6 млн. чужденци ще посетят България през тази година, допълва още БТА. Това е ръст от 11% спрямо 2016 година. 

От Института очакват още и развитие на т.нар. уикенд-туризъм - с около 2-3 нощувки на морето, става ясно още от думите на зам.-главният експерт в организацията Константин Занков.

Той посочи още, че българите обичат да пътешестват и освен родните курорти, традиционните дестинации през лятната отпуска са Гърция, Италия и Испания. 

Последни новини
Още от Новини