Борисов събра извънредно министри заради войната по пътищата и качеството на храните

На срещата участват МВР, Министерството на транспорта, земеделското и регионалното ведомства

Снимка: Пресцентър МС Снимка: Пресцентър МС

Премиерът Бойко Борисов е свикал част от кабинета си на спешно заседание, на което ще бъдат обсъдени проблеми като качеството на храните и войната по пътищата. Това става ясно от публикация на министър-председателя във Facebook.

На срещата участват със свои представители МВР, Министерството на транспорта, земеделското и регионалното ведомства.

„Използваме събота и неделя, че сте по-свободни, да възложа две теми, по които искам да сме неотстъпчиви и безкомпромисни. Първата е войната по пътищата и пътнотранспортните произшествия. Не можем да говорим за демография, а в същото време всеки ден две, три и повече жертви да се дават“, каза Борисов

Интересува ме какво можем да направим по линия на Регионалното министерство – мантинели, кръгови движения, легнали полицаи, промяна в инфраструктурата. Всеки човешки живот не само, че ни е важен, но в същото време правим толкова много да се повиши раждаемостта и толкова лесно отгледани деца загиват. Каквито трябват още законодателни промени, колкото трябват пари за камери, колкото трябват пари за контрол. На 1 юни отриват сезона – така да се организират, че от 1 юни служителите на КАТ и полицията – денонощен контрол“, добави премиерът.

„Втората тема е качеството на храните. Това е недопустимо, обидно – за един храните да са едно качество, а за Източна Европа – с друго качество, и то по-лошо", заяви още той.

Последни новини
Още от Новини