Макрон желае да отстоява твърдо интересите на Франция на срещата си с Путин

Путин и Макрон ще се срещнат във Версай на 29 май

Еманюел Макрон по време на съвместната си пресконференция с Ангела Меркел. (15.05.2017) Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Еманюел Макрон по време на съвместната си пресконференция с Ангела Меркел. (15.05.2017) Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Новоизбраният президент на Франция Еманюел Макрон има твърдото намерение да отстоява интересите на Франция на предстоящата си среща с държавния глава на Руската федерация Владимир Путин, която ще се състои в понеделник, 29 май, в двореца Версай.

Това заяви официалният представител на френското правителство Кристоф Кастанер в интервю за обществената радиостанция France Info, цитирано от ТАСС.

Мога да уверя, че президентът на Франция ще заеме твърда позиция за защита на интересите на републиката“, каза Кастанер, подчертавайки, че провеждането на диалог не значи задължително приравняване един към друг.

По думите на представителя на управляващите изложбата, която се открива във Версай следващата седмица (посветена на първата визита на руския цар Петър Велики във Франция през 1717 - бел.ред.), е „добър повод за среща“ между двамата лидери.

Миналият четвъртък (18 май) се състоя първият официален разговор между Путин и Макрон. Тогава в телефонен разговор руският президент честити победата на новоизбрания глава на Елисейския дворец. Те са обсъдили и актуални въпроси от геополитическия дневен ред. 

Последни новини
Още от Новини