Датската JYSK увеличава инвестицията в България до над €100 млн.

Става въпрос за увеличаване на инвестициите в изграждането на логистичен център, който ще бъде завършен през 2018

Магазинът на JYSK в Стара Загора. Снимка: WIkimapia Магазинът на JYSK в Стара Загора. Снимка: WIkimapia

Веригата за мебели и стоки за дома JYSK ще увеличи инвестицията си в логистичния си център над €100 млн., съобщава SeeNews, като се позовава на изявление на мениджъра на веригата за Румъния и България, пише Investor.bg.

„Новият логистичен център ще ни позволи да подобрим обслужването на клиентите, така че ще можем значително да намалим времето за доставка“, коментира Алекс Брату, мениджър на веригата за Румъния и България.

Логистичният център ще се състои от две складови помещения. Очаква се съоръжението да бъде завършено през 2018.

Инвестицията ще създаде 300 нови работни места. Логистичният център ще обслужва операциите на компанията в цяла Югоизточна Европа.

Припомняме, че проектът на датската верига за мебели в логистичния център получи сертификат за приоритетна инвестиция през 2016. Първоначалната инвестиция се предвиждаше да е в размер на €50 млн., като се планираше да бъде увеличена до €100 млн.

Логистичният център се изгражда в държавната индустриална зона край Божурище.

JYSK е сред най-големите търговци на мебели и декорации за дома в Европа, с годишен оборот от над €2,5 млрд. Групата притежава повече от 2300 магазина в 41 страни, голяма част от тях са разположени в Европа, с около 19 хил. служители.

Основан от Ларс Ларсен, JYSK отваря врати на през 1979 в Орхус, Дания, вторият най-голям град в страната. Пет години по-късно компанията отваря и първия си магазин в Германия. През април 2017 JYSK навърши 38 години.

Веригата стъпва на българския пазар през 2005, като отваря врати за първи път в Пловдив. В момента веригата притежава 12 магазина на територията на страната в следните градове: Пловдив, Велико Търново, София, Бургас, Плевен, Стара Загора, Асеновград и Варна. 

Последни новини
Още от Новини