Абас: Визитата на Тръмп в Палестина възроди надеждата за мир с Израел

Американският президент посети Витлеем, къдeто се срещна с палестинския си колега Махмуд Абас

Доналд Тръмп и Махмуд Абас по време на пресконференцията си във Витлеем. (23.05.2017) Снимка: Twitter Доналд Тръмп и Махмуд Абас по време на пресконференцията си във Витлеем. (23.05.2017) Снимка: Twitter

Посещението на американския президент Доналд Тръмп в региона на Близкия Изток и в частност във Витлеем е възродил надеждата за постигане на мир между палестинците и израелците.

Това заяви след срещата си с Тръмп, който днес посети Витлеем, президентът на Палестина Махмуд Абас, предава Sky News Arabia.

„Визитата на президента Тръмп възроди надеждата за подписване на договор за всеобхватен мир между палетинците и израелците“, бяха точните думи на Абас. По неговите думи „Палестина желае да постигне мир с Израел съвместно със САЩ“.

Абас също така заяви, че конфликтът между Палестина и Израел не се корени в религиозни различия, а в „продължаването на окупацията (на палестински територии от страна на Израел – бел.ред.) и строителството на нови селища“. Отбелязана бе и волята на палестинския народ да си сътрудничи с Вашингтон в борбата с тероризма.


 

Последни новини
Още от Новини