Берлин и Париж създават работна група за укрепване на еврозоната

Целите - по-нататъшна интеграция и нова динамика в еврозоната

Германският финансов министър Волфганг Шойбле по време на пресконференция в Берлин. (18.10.2016) Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg Германският финансов министър Волфганг Шойбле по време на пресконференция в Берлин. (18.10.2016) Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Германия и Франция постигнаха договорка за създаването на работна група по въпросите относно укрепването на по-нататъшната интеграция в еврозоната.

Това съобщи германският финансов министър Волфганг Шойбле на съвместна пресконференция с новия си френски колега Бруно Ле Мер, предават световните информационни агенции.

„Договорихме се да създадем работна група под нашето съвместно председателство, която да изработи предложения за укрепването на валутния съюз и германо-френското сътрудничество“, обяви Шойбле.

От своя страна Ле Мер подчерта, че Париж и Берлин имат намерение да „създадат нова динамика в еврозоната“. „Работната група трябва да разработи конкретни предложения относно това, как да продължим интеграцията в еврозоната“, каза той. „Нуждаем се от координация на икономическите ни политики“, смята френският първи финансист.  

Последни новини
Още от Новини