Трите големи тенденции, променящи дигиталното ни всекидневие

Технологичен коментар на Бойчо Попов, 18.05.2017

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Три големи тенденции преправят много ясно дигиталното ни всекидневие. Първата е, че смартфоните заменят десктоп компютрите като предпочитано крайно средство. От друга страна големите американски и глобални концерни експериментират с гласовите команди. А учещият се софтуер, познат и като „изкуствен интелект“, урежда редица задачи за крайния потребител.

Това каза в технологичния си коментар в предаването „Бизнес старт“ с водещ Велко Каменов главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов.

„Именно тези три тенденции видяхме в представянето на новостите около Google по време на годишната конференция за разработчици I/O. Един от по-важните анонси издава, че Google вече се изправя в директна конкуренция с платформата за професионални контакти LinkedIn, като ще показва обяви за работни позиции в търсещите си продукти“, обобщи Попов.

„Така например, ако търсим работни места в търговията на дребно, Google ще знае какви точно търсим, в кой район да са те и ще показва точно такива резултати“, добави той.

Повече – във видеото по-долу:

 

Последни новини
Още от Технологиите в 5 минути