Шефът на Huawei: САЩ ще почакат за технологиите ни

Гуо Пинг в интервю за Bloomberg TV Bulgaria

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фактът, че в момента в Съединените американски щати не се продават продукти на китайския технологичен концерн Huawei чрез телекомите, очевидно не притеснява особено третия по големина производител на смартфони в света.

„Това, че към момента в САЩ не се използват нашите технологии, не го виждаме като голям проблем или драма. Това е нещо, което може определено да почака“. Това заяви Гуо Пинг, заместник-председател на Huawei Technologies и главен изпълнителен директор, действащ на ротационен принцип, в ексклузивно интервю на Яна Строй, Bloomberg TV Bulgaria, за UpDate с водещи Бойчо Попов и Елена Кирилова.

„САЩ са една от най-големите държави в света с население от над 300 млн. души. В цял свят населението е около 7 млрд. души. Ние се фокусираме върху това по най-добрия начин да сме в полза и услуга на клиентите, които са решили да използват нашите продукти“, заяви в разговора с UpDate Гуо.

„Ние сме една комерсиална организация и в момента, в който нашите клиенти или някой реши да използва продукти и технологии от нас, ние сме готови да ги предоставим. Но в случаите, в които на някои места клиент не избира нас, ние не можем да го задължим. Това, което ме ангажира най-силно като директор, е най-добрите продукти и услуги да бъдат предоставени на сегашните ни клиенти. Няма нито една държава, която да е по-важна от съществуващите ни клиенти“, заключи мениджърът.  

Гуо коментира и спекулациите за евентуално предлагане на акции на компанията на пазарите, като изрично заяви, че в момента компанията му няма никакви планове за IPO или за излизане на пазара. „Фактически за миналата година ръстът на приходите на Huawei e над 30%, а също така паричният поток е в добро състояние. Така че не виждаме нужда и смисъл да търсим финансов ресурс от финансовите пазари“, каза той.

Гуо Пинг даде единствено интервю за българска медия за технологичното шоу UpDate. Целия разговор гледайте в събота и неделя (20-и и 21-и май) от 19,30 часа по Bloomberg TV Bulgaria. Интервюто ще се излъчи и в глобалната програма на Bloomberg.

Последни новини
Още от Новини