Макрон и Путин проведоха първия си телефонен разговор

Двамата лидери са се договорили за сътрудничество по актуални въпроси от геополитическия дневен ред

Путин по време на визитата си в Токио. (16.12.2016) Снимка: Franck Robichon/Pool via Bloomberg Путин по време на визитата си в Токио. (16.12.2016) Снимка: Franck Robichon/Pool via Bloomberg

Президентът на Руската федерация Владимир Путин е провел първия си телефонен разговор с новоизбрания руски държавен глава Еманюел Макрон, съобщава пресслужбата на Кремъл.

Лидерите на двете страни са се договорили да работят съвместно по актуални международни въпроси и са изразили готовност да развиват приятелски отношения.

„Изразена е взаимна готовност да се развиват традиционно приятелските руско-френски отношения в политическата, търговско-икономическата, културно-хуманитарната и други сфери“, се казва в съобщението, публикувано в официалната интернет страница на руския президент. Друга базисна тема е била тази за необходимостта за борба с международния тероризъм.

Путин и Макрон са подчертали важността от взаимодействието по урегулирането на кризата в Донбас в рамките на „нормандския формат“ въз основа на минските съглашения.

Двамата лидери също така са обсъдили възможността за по-нататъшни лични контакти.

Последни новини
Още от Новини