Защо Биз Стоун се върна в Twitter

Кори Джонсън, Bloomberg Technology

Кристофър Айзък "Биз" Стоун, съосновател на Twitter Inc. позира за снимка след интервю за Bloomberg Technology, Сан Франциско, Калифорния. 10 май 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg Кристофър Айзък "Биз" Стоун, съосновател на Twitter Inc. позира за снимка след интервю за Bloomberg Technology, Сан Франциско, Калифорния. 10 май 2016. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg

Съоснователят на Twitter Биз Стоун каза, че се връща в компанията 6г. след като напусна и така става вторият основател, който идва да помага на борещата се за растеж социална мрежа, съобщи Bloomberg.

В новата си роля Стоун ще се насочи към корпоративната култура, той не сменя никой мениджър, нито заема вакантен пост, каза самият той в пост в Medium. Поканен е бил от главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси, друг съосновател, който се върна през 2015 след като бе напуснал. Акциите на Twitter скочиха при новината.

„Важно е всеки да разбере цялата история на Twitter и всяка от нашите роли в тази история”, написа 43-годишния Стоун.

„Ще оформя вътрешнофирменото преживяване така, че да се усети и извън компанията”.

"Биз Стоун се върна. Ев Уилямс е отново в борда, Джак Дорси е едновременно и в борда, и е директор. Това са тримата основатели на този бизнес. Интересно как идват и се опитват да поправят неща", каза Кори Джонсън от Bloomberg Technology в коментара си на 17 май 2017.

Чуйте във видеото.

[video]

Биз Стоун, съосновател на Medium, Twitter и Jelly написа как е бил поканен да се върне:

 

Twitter реши да възстанови традицията на пиенето на чай в петък следобед за служителите в Сан Франциско. По този повод Джак ме покани да дойда като „специален гост”, пише Стоун.

„Докато стоях до Джак, който говореше на хората, усетих енергията и бях изпълнен от силно вълнение. В този момент разбрах, че Twitter е най-важната ми работа в живота.

Докато бяхме пред служителите Джак ме помоли да се върна на работа в Twitter. Хората се развълнуваха. Не бях сигурен дали го казва наистина. След Часа за чай говорихме насаме и Джак ми каза какво иска – да се върна и да работя в Twitter.

 

 

Последни новини
Още от Новини