България участва на най-голямото изложение за бизнес пътувания в света

На събитието, провеждано във Франкфурт, страната ни е представена от община Варна и три частни фирми

Българският щанд на изложението IMEX във Франкфурт. Снимка: Пресцентър МТ Българският щанд на изложението IMEX във Франкфурт. Снимка: Пресцентър МТ

България участва на най-голямото туристическо изложение в света в сферата на конгресните и бизнес пътувания IMEX, което ще се проведе в германския град Франкфурт. Това се разбира от съобщение на пресотдела на Министерството на туризма.

На щанда ни във Франкфурт страната ни е представена от три частни фирми, както и от представители на община Варна. По данни на туристическото ведомство в рамките на събитието ще бъдат представени над 3,5 хил. изложители, 4,9 хил. професионалисти в сферата на туризма, както и над 3,9 хил. т.нар. „hosted buyers”.

Форумът се провежда в периода 16-18 май 2017.

Сред изложителите са конгресни центрове, круизни компании, национални и регионални туристически организации и бордове, хотелски вериги, спа центрове, голф дестинации, изложбени центрове, водещи мениджъри от авиацията, rent-a-car компании и др.

По данни на Министерството на туризма през миналата година България е била посетена от почти 827 хил. немски туристи, което е ръст от 32,8 % спрямо 2015.

Последни новини
Още от Новини