Apple започна да сглобява iPhone в Индия

Сглобените в азиатската държава устройства ще навлязат на пазара в САЩ по-късно през май

IPhone SE в магазин на Apple в Сан Франциско. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg IPhone SE в магазин на Apple в Сан Франциско. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Американският технологичен конгломерат Apple е завършил сглобяването на първата си партида смартфони iPhone в Индия, пише The Wall Street Journal.

Сглобяването на най-евтиния модел на iPhone – SE е поверено на тайванската компания Wistron Corp., която има предприятие в южния индийски щат Карнатака.

В свое съобщение Apple обяви, че е положено началото на производствения процес в столицата на Карнатака Бенгалуру. В изявлението също така се посочва, че доставката на произведени в Индия устройства на американския пазар ще започне по-късно този месец.

Според източници на The Wall Street Journal първите такива смартфони могат да се появят в търговската мрежа в САЩ още през тази или следващата седмица.

Цената на сглобените в Индия устройства все още не се обявява.

IPhone SE, чийто екран е с размер 10 см, е най-евтиният модел смартфон на Apple, но при все това цената му е непосилна за огромното мнозинство от жителите на Индия, отбелязва американското издание. Делът на Apple на индийския пазар се повиши до 3% през 2012, като оттогава не е отбелязвал покачване.

Последни новини
Още от Новини