САЩ има опции за отстраняване на севернокорейската заплаха

Тръмп е готов да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ум, ако Пхенян се откаже от ракетно-ядрената си програма

Снимка: Jim Lo Scalzo/Pool via Bloomberg Снимка: Jim Lo Scalzo/Pool via Bloomberg

Администрацията на САЩ разполага с няколко подходящи варианта за отстраняване на севернокорейската заплаха. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп в интервю за телевизия Fox News, предаде БТА.

Тръмп не даде конкретен отговор на въпроса какво възнамерява да направи Вашингтон по отношение на Пхенян.

Както съобщи по-рано агенция Киодо, президентът на САЩ е изразил готовност да се срещне със севернокорейския лидер Ким Чен-ум, ако Пхенян се откаже от ракетно-ядрената си програма, съобщи Investor.bg

Високопоставен севернокорейски дипломат заяви вчера, че Пхенян би желал да преговоря пряко с Вашингтон, но "при определени условия".

В интервюто за Fox News Тръмп изрази надежда да постигне много по време на предстоящата си обиколка в Близкия изток и Европа. По-рано той съобщи, че ще посети скоро Саудитска Арабия, Израел и Ватикана. От Рим той ще отиде в Брюксел за срещата на върха на НАТО на 24 и 25 май. На 26 и 27 май Тръмп ще участва и в срещата на лидерите от Г-7 в Сицилия.

Освен това в интервюто Доналд Тръмп заплаши след две седмици да промени графика на брифингите в Белия дом. Според него е добра идея да се правят брифинги за пресата не всеки ден, а един път на две седмици. 

Последни новини
Още от Новини