Тръмп пристига на първата си визита в Европа с екип от 1 000 души

Американският президент ще посети Брюксел на 24 май, където ще вземе участие в срещата на НАТО

Доналд Тръмп по време на пресконференция в Белия дом. (04.05.2017) Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg Доналд Тръмп по време на пресконференция в Белия дом. (04.05.2017) Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Първата визита на Доналд Тръмп в Европа, и по-точно в столицата на Белгия и ЕС Брюксел в рамките на срещата на срещата на НАТО на 25 май, ще бъде в рамките на два дена, а в състава на делегацията на американския президент влизат 1 000 души. Това пише белгийското издание La Derniére Heure, позовавайки се на правителствени източници.

Тръмп пристига в белгийската столица на 24 май, като веднага ще се отправи към хотела The Hotel. На следващия ден държавният глава на САЩ ще се срещне с белгийския крал Филип и с премиера на страната Шарл Мишел, след което са планирани редица двустранни и многостранни разговори в рамките на срещата на НАТО. Вечерта на 25 май Тръмп се отправя към Сицилия, където се състои срещата на Г7.

В медиите се появиха информации и че американският президент ще се срещне и с председателя на Европейския съвет Доналд Туск и главата на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер.

Срещата на НАТО на 25 май ще бъде дебют на Доналд Тръмп на европейската политическа сцена. Очакванията са лидерът на Белия дом да препотвърди подкрепата си към концепцията и целите на НАТО, която изказа пред европейските партньори на Вашингтон вицепрезидентът му Майк Пенс по време на визитата си на Стария континент през февруари.

Последни новини
Още от Новини