Opel най-вероятно ще продължи да е на загуба въпреки придобиването му от PSA

Служителите на германската марка се опасяват от предстоящи мащабни уволнения

Завод на Opel в Гливице, Полша. Снимка: Bartek Sadowski/Bloomberg Завод на Opel в Гливице, Полша. Снимка: Bartek Sadowski/Bloomberg

Бъдещият собственик на Opel – френският производител PSA, се настройва за загуба на германския концерн и през тази година. Под ръководството на досегашната американска компания майка General Motors (GM) е бил постигнат напредък, пояснява директорът на френските Peugeot и Citroen Карлош Таварес по време на Общото събрание на акционерите на PSA.

Така например са били повишени приходите и понижена загубата. „Трябва да осъзнаваме, че загубата е реална и ще е налице и през 2017“, предава думите му агенция DPA, цитирана от Investor.bg.

Продължителната загуба накара GM да продаде Opel и британската сестринска марка Vauxhall на Peugeot. PSA със своите досегашни брандове Peugeot, Citroën и DS възнамерява след сделката да стане „европейски автомобилен шампион“ и втори по големина производител след Volkswagen.

Междувременно при Opel расте загрижеността, че бъдещата компания майка PSA ще съкрати много работни места. Поради това съветът на служителите на компанията настоява за „справедливи гаранции“, като в противен случай заплашва със стачки.

Последни новини
Още от Новини