Борисов назначи нови 10 зам.-министри в 7 ресора

Повечето от новите зам.-министри са заемали и преди подобни постове

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Новият премиер Бойко Борисов е подписал заповеди за назначаването на 10 заместник-министри в 7 министерства. Техните имена са предложени от ръководителите на съответните ведомства. За назначенията се разбира от съобщение на пресцентъра на Министерски съвет.

В Министерството на труда и социалната политика заместник-министри стават Зорница Русинова, която до януари 2017 бе социален министър, и Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Тя има магистратури по „Социални дейности“, „Здравноосигурителни системи“, „Стопанско управление и „Управление на европейски проекти“ от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ПУ „Паисий Хилендарски“.

В Министерството на регионалното развитие и благоустройството са назначени Деница Николова, която от ноември 2014 до януари 2017 заемаше същия пост, и Малина Крумова – вицепремиер по еврофондовете в последния служебен кабинет.

Заместник-министри на околната среда и водите стават Атанаска Николова, заемала поста от август 2014 до декември 2016, и народният представител в 40-ото Народно събрание Николай Кънчев, който в последните години работи в частния сектор.

Велик Занчев е назначен за заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията. От 2014 до момента е председател на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Магистър по финанси от УНСС.

Александър Манолев ще бъде заместник-министър на икономиката, а Жечо Станков – на енергетиката. Манолев е бил заместник-министър на туризма в периода 2015 – 2016, а след това става председател на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Жечо Станков е бил заместник-министър на енергетиката в периода 2015 - януари 2017.

В Министерството на младежта и спорта заместник-министър става Ваня Колева. В периода 2014 – януари 2017 е парламентарен секретар на ведомството. Завършила е Треньорския факултет – лека атлетика, в Националната спортна академия „Васил Левски“.  

Последни новини
Още от Новини