Разтърси ли Brexit милиардерите във Великобритания

Най-богатите 1000 души на Острова - с 14% по-богати

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

Мъгливият Албион има повече милиардери от всякога, въпреки Brexit и аурата от несигурност, която влече след себе си предстоящата раздяла с Европейския съюз. Това показва традиционната класация на най-заможните британци, публикувана от Sunday Times.

Заключението на изданието, направено на базата на проведеното проучване, е, че най-богатите запазват спокойствие и продължават да трупат пари в смутните времена преди Brexit. Най-богатите 1000 души и семейства притежават богатство от 658 млрд. паунда, което е с 14% повече от предишната година. 

Най-богатите във Великобритания са братята Сри и Гупи Хиндуджа със 16, 2 млрд. паунда, натрупали богатство с инвестиции в промишлеността и добива на нефт и газ, в сектори като здравеопазване, жилищно строителство, банково дело и медии. В списъка има общо 134 милиардери. Втори е украинецът Лев Блаватник, чиято империя включва Warner Music Group. На трето място са миналогодишните първенци братята Дейвид и Саймън Рубен. 

Сред по-интересните лица в списъка на най-богатите, макар и да изостават значително след милиардерите, са поп-звездата Адел - най-богатата жена музикант в британската история - с 125 млн. паунда, футболистът Златан Ибрахимович със 110 млн. след преминаването му в "Манчестър Юнайтид". 
 

Последни новини
Още от Новини