Роботизиран чадър с Bluetooth се мести спрямо слънцето

Умният чадър Sunflower е с цена $2 700

Роботизираният чадър на ShadeCraft Sunflower. Снимка: http://shadecraft.com/ Роботизираният чадър на ShadeCraft Sunflower. Снимка: http://shadecraft.com/

Sunflower на ShadeCraft с цена $2 700 се върти и накланя според местоположението на слънцето, предава Bloomberg.

Форма и функции

Sunflower използва мотори и сензори, за да се разгъне и да следи слънцето. Той също така е захранван от слънчева енергия и има вградени Bluetooth колонки и две камери за сигурност, които потребителите управляват чрез приложение.

Иноватор

Армен Гарабегиан

Поставяне

След като чадърът бъде поставен на открито, потребителят го сдвоява със смартфон, за да използва колонките или за да има достъп до камерите.

Нищо друго не се прави

С помощта на своите сензори, чадърът с размер 7 квадратни метра се разгъва в слънчево време и се сгъва, за да избегне повреда от вятъра. Три електрически двигателя му позволяват да се върти на 360 градуса и да се накланя до 45 градуса според движението на слънцето.

Произход

Гарабегиан, индустриален дизайнер по образование, споделя, че работата по фирмата му за дизайн на мебели Lounge22 му показала, че има пазар за Sunflower, който се простира отвъд тези, при които свободното време стига до крайности.

Финансиране

ShadeCraft е събрала $2 млн. от частни инвеститори.

Таргет

В момента компанията се стреми към собственици на жилища и планира да разшири дейността си до комерсиални купувачи като хотелите.

Следващи стъпки

Асим Пракаш, съосновател на консултантската фирма в Торонто Center for Innovating the Future, казва, че бета чадърът на ShadeCraft е една от най-успешните интеграции на роботика и дизайн, които той вижда на потребителския пазар. Гарабегиан казва, че ще започне да приема поръчки за Sunflower това лято за около $2700 , а чадърите ще започнат да се доставят в началото на следващата година.

Последни новини
Още от Новини