Twitter иска и други световни лидери да ползват мрежата, както Тръмп

Американският президент е увеличил последователите си с 4,6 млн. души от встъпването си в длъжност

Логото на Twitter. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg Логото на Twitter. Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Twitter Inc. няма да припише високата активност на платформата си на президента на САЩ Доналд Тръмп, но публикациите му определено привлякоха вниманието към компанията, заяви главният оперативен директор Антъни Ното, цитиран от Bloomberg.

Хората ползват Twitter, за да проверят какво се случва и ако влиятелни личности като Тръмп пораждат дискусии там, това улеснява социалната медия в изпълняването на мисията й, добави Ното.

„Ще се радваме всеки световен лидер да използва платформата като основен механизъм за комуникация със своите избиратели“, каза Ното в телевизионно интервю за Bloomberg, като добави:

“Колкото повече неща се случват по света, толкова по-добри ще ставаме в отразяването им“.

Тръмп често използва платформата, понякога дори посред нощ, за да сподели своите мисли с обществеността в рамките на 140 знака. Той пише за други световни лидери, текущи събития и компании. Често неговите публикации пораждат противоречия, като например неоснователното му твърдение, че бившият президент Барак Обама го е подслушвал. В момента на встъпването си в длъжност, Тръмп имаше 24 млн. последователи, а в момента те са 28,6 млн.

При представянето на печалбите си миналата седмица компанията обяви, че се е възползвала от „обновена потребителска база заради повечето новини и политически профили“. Към платформата се присъединиха 9 млн. нови потребители през първото тримесечие след опитите на компанията да обърне намаляващия им темп, който предизвика промени в управлението й, както и съкращения на работни места.

Twitter ще използва този растеж, както и множество нови видео сделки, за да привлече рекламодателите обратно към сайта. Bloomberg News е сред видео партньорите на Twitter.  

Последни новини
Още от Новини