Британските власти знаят за поне два готвени терористични акта в Лондон

Предполага се, че лицата, планиращи атаките, са членове на ИДИЛ и Ал-Кайда

Хора, събрали се покрай пострадал от атаката в Лондон. (22.03.2017) Снимка: Twitter Хора, събрали се покрай пострадал от атаката в Лондон. (22.03.2017) Снимка: Twitter

Британската полиция знае за още поне две терористични атаки в Лондон. Това пише в-к The Sunday Times, позовавайки се на свои източници в органите на реда.

Има още два плана за извършване на терористични актове, които внимателно следим“, заявява пред изданието високопоставен служител на контратерористичното подразделение на полицията. Той също така отбелязва, че мерките на безопасност са засилени, като правоохранителните органи се опитват да следят действията на екстремистите.

Предполага се, че лицата, планиращи атаките, са членове на „Ислямска държава“ и „Ал-Кайда“.

Припомняме, че последният терористичен акт в Лондон бе извършен на 22 март на едно от най-популярните сред туристите места в британската столица – Уестминстърският мост. Тогава атентаторът се вряза в минувачите с автомобила си, като след това излезе от него и уби полицейски служител. Нападателят се оказа 52-годишният британец Халид Масуд, който бе ликвидиран от органите на реда. В резултат от нападението загинаха 5 човека, а десетки бяха ранени.

В последствие британските власти засилиха значително мерките за сигурност, като бяха извършени редица обиски и арести на заподозрени екстремисти из цялата страна.

Последни новини
Още от Новини