Time Inc. се отказа от продажбата си

Компанията ще търси нови възможности за ръст на приходите

Снимка: TimeInc.com Снимка: TimeInc.com

Time Inc. - компания, обединяваща списанията Sports Illustrated, People и Time, реши да не се продава, като с това приключи едномесечния процес на наддаване, който можеше да отбележи края на най-известния издател на списания, пише New York Times.

В изявление Time Inc. заяви, че неговият борд е решил компанията да остане независима и да продължи стратегическия си план, който включва увеличаване на аудиторията в медийното пространство и преследване на нови възможности за ръст на приходите.

"Time Inc. е иновативна компания, която е позиционирана уникално, за да успее на мултиплатформения медиен пазар", заяви Рич Батиста, главен изпълнителен директор на Time Inc.

"Развълнувани сме да изпълним стратегията си, тъй като сме станали лидер в областта на дигиталните технологии и оставаме №1 по дял от приходите от печатната реклама", допълни още той.

Едновременно пет корпорации, включително Meredith Corporation, са изявили интерес да закупят Time Inc., твърдят хора, запознати с процеса на наддаване. Но през март една от тях – инвестиционна група, ръководена от Едгар Бронфман младши и медийния изпълнителен директор Йон Крейз, внезапно отпадна от списъка.

Time Inc. отхвърли оферта за поне 18 долара за акция от групата на Бронфман в края на миналата година.

Това не е първият път, в който Time Inc. не успява да се продаде.

През 2013 г. Meredith Corporation пак изяви интерес да закупи компанията, но сделката отпадна, защото Meredith не искаше да закупи някои от най-известните списания на Time Inc., сред които Time and Sports Illustrated.

Подобно на много издатели на списания, Time Inc., която отдавна е известна със своите седмични заглавия, се стремеше да се адаптира към дигиталната ера, където информацията се актуализира ежеминутно.

Предизвикателствата в издателската индустрия направиха това начинание още по-трудно. През последното десетилетие приходите и оперативната печалба на Time Inc. спаднаха рязко. 

Последни новини
Още от Новини