Йордан Цонев и Пеевски пишат закон за намаляване на данъчната тежест за бизнеса

ДПС също така ще се бори срещу феномена 15/15

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Съвместно с други свои колеги от Движението за права и свободи Йордан Цонев и Делян Пеевски работят по законопроект за намаляване на данъчната тежест за бизнеса. Това съобщи в ефира на BTV самият Цонев.

По думите на народния представител от ДПС ГЕРБ ще получава подкрепа що се отнася до политики, извеждащи икономически решения, подкрепящи бизнеса, създаването на работни места и борбата с бедността.

Цонев обаче категорично заяви, че бъдещият кабинет, съставен от партията на Бойко Борисов и Патриотите, няма да получи подкрепата на партията му. Причината – новото управление не било добро за България. „Няма как държавата да бъде стабилна, когато в управлението участват крайни националисти“, смята Цонев.

От изказването на депутата стана ясна и друга законодателна инициатива, по която работи партията, водена от Мустафа Карадайъ. Тя е насочена към преференциалното гласуване, за да бъде избегнат феноменът „15/15“, при който често биват избирани народни представители от дъното на партийните листи само защото номерата им в тях съвпадат с номера на партията, даден от ЦИК. 


 

Последни новини
Още от Новини