Марин Льо Пен временно се оттегля като лидер на Националния Фронт

Марин Льо Пен, председател на Националния фронт в изборната нощ на първия тур на изборите в Енен Бомон, Франция. 23 април 2017. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg Марин Льо Пен, председател на Националния фронт в изборната нощ на първия тур на изборите в Енен Бомон, Франция. 23 април 2017. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg

Крайнодесният кандидат за президент на Франция Марин Льо Пен, която стигна до балотаж в Макрон на 7 май съобщи, че се оттегля от председателското място на Националния фронт по време на кампанията, съобщи самата тя в понеделник вечерта в интервю за France 2.

Льо Пен каза, че „си взема отпуск от Националния фронт“, за да работи по своя проект.

Кандидатът на Националния фронт обясни, че се оттегля от председателското място на Националния фронт за кампанията.

„Системата иска постоянно да ни направи на карикатури. Казвам на французите: Вижте моя проект. Моя път. Ние защитаваме най-добре демокрацията“, каза Льо Пен.

Тя каза, че защитава французите и че е правила контакти "в дясно".

„Нацията е най-успешната структура за защитата им. Но и за да бъде подкрепата, която да им позволи да излязат пред света и да им даде глас, защото светът очаква завръщането на Франция“.

По време на кампанията управлението на Националния фронт поема временно като вицепрезидент Жан-Франсоа Жалк, който е депутат в ЕП.

За да влезе в Елисейския дворец Марин Льо Пен разчита на подкрепата на някои членове на дясното пространство и особено на кандидата за президент Никола Дьпон-Енян, чийто проект смята за „много близък“ до нейния.

„Той иска Франция да бъде суверенна, да спре масовата имиграция, има много неща, които ни дават основа за разговор, бих искала да събера възможно най-много патриоти“, каза Льо Пен пред France 2, цитирана от Фигаро.

Картите по-долу, публикувани от Bloomberg обясняват как Макрон и Льо Пен стигнаха до втория тур.

Независимият кандидат Емануел Макрон има по-голям шанс на балотажа, показа сондажът на Ipsos, публикуван в нощта на първия тур на изборите на 23 април.

Кандидатът за президент Франсоа Фийон – трети на първи тур, призова поддръжниците да гласуват за Макрон.

Републиканците обаче не можаха веднага да се обединят за призив за подкрепа на Макрон и се ограничиха до апел Марин Льо Пен да бъде победена на втория тур.

Президентът Франсоа Оланд призова французите да изберат Макрон на 24 април.

Макрон прие да участва в телевизионен дебат между двата тура срещу Марин Льо Пен, насрочен за 3 май, съобщи кандидатът на движението Напред/En Marche.

 

 

Последни новини
Още от Новини