Радев връчва мандат на ГЕРБ до края седмицата

За намеренията на държавния глава съобщи Валери Симеонов след консултациите в Президентството

Снимка: Президентство Снимка: Президентство

„Президентът Румен Радев ни информира, че възлагането на мандат ще стане до края на седмицата.“ Това каза след консултациите, проведени в президентската институция, лидерът на НФСБ и едно от трите основни лица на Обединените патриоти Валери Симеонов, цитиран от „Фокус“.

„За преговорите с ГЕРБ не мога да дам срок. Преговорите продължават и днес, ще положим усилия до края на месеца да имаме изцяло подписано споразумение, както и въпросите с разпределянето на властовите позиции", каза още Симеонов.

По въпроса за оградата по границата с Турция той заяви, че ще потърси допълнителна информация и че ще има възложени проверки. Симеонов посочи още, че е изразил своята лична позиция, че на места оградата е едноредова, тъй като времето е напредвало и са взели решение там, където условията не позволяват двуредова, да се ускори изграждането на единична. „Дотук няма никакви доказателства за злоупотреби“, подчерта той.

Припомняме, че съгласно Конституцията държавният глава следва първоначално да проведе консултации с всички парламентарно представени политически сили, като след това връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата от тях - в случая ГЕРБ.

Последни новини
Още от Новини