Samsung пусна на пазара Galaxy S8

Samsung започна продажбите в САЩ, Канада, Пуерто Рико и Южна Корея

Клиент тества Samsung Galaxy S8 в централния магазин на компанията в Сеул, Южна Корея. 3 април 2017. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg Клиент тества Samsung Galaxy S8 в централния магазин на компанията в Сеул, Южна Корея. 3 април 2017. Photographer: SeongJoon Cho/Bloomberg

Samsung Electronics Co. стартира официалните продажби на най-новия си модел смартфон Galaxy S8 в Южна Корея на 21 април 2017 в опит да засили мобилния си бизнес, засегнат от проблемите на Galaxy Note 7 миналата година, съобщи Koreaherald.

Samsung бе сред печелившите компании по време на сесията в Азия на 21 април 2017 със старта на Galaxy S8. Акциите й се повишиха с 2,8%, съобщи Ришаад Саламат от Bloomberg за Bloomberg TV Bulgaria.

Samsung започна продажбите в САЩ, Канада, Пуерто Рико и Южна Корея в петък, съобщи компанията.

5,8-инчовият S8 струва $725, а по-големият, 6,2 инчов S8+ - $825, съобщи TechCrunch.

 

Дистрибуцията на S8 започна в началото на седмицата за клиенти, които поръчаха модела предварително.

Предварителните поръчки за Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus, които можеха да бъдат направени в периода 7-17 април надхвърлиха 1 млн., с което бе поставен нов рекорд за компанията.

Междувременно Прокуратурата в Южна Корея не се отказва от обвиненията срещу наследника на Samsung Джей Лий в опит за даване на подкуп по време 5-минутен разговор с президента на страната, което доведе до ареста и на двамата, съобщава Bloomberg.

Делото срещу най-силната бизнес фигура в Южна Корея бе наречено „процес на века” в страната. Лий и Samsung отхвърлят обвиненията и твърдят, че компанията е жертва на скандал.

Най-големият в света производител на смартфони обяви през април най-добрата си оперативна печалба за тримесечие от 4г.

Арестът на Лий обаче може да застраши дългосрочната стратегия на компанията в областта на преструктуриране и придобивания. Съдебните заседания са планирани да приключат до края на май, съобщава Bloomberg.

Последни новини
Още от Новини