Радев провежда консултации с парламентарно представените партии следващата седмица

По силата на Конституцията президентът е длъжен да проведе консултации преди да връчи мандат на най-голямата парламентарно представена партия

Снимка: Президентство Снимка: Президентство

Държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с парламентарно представените политически формации в началото на следващата седмица – на 24 и 25 април (понеделник и вторник).

„В съответствие с Конституцията - чл. 99, ал. 1, президентът провежда консултации с парламентарно представените политически сили преди да връчи мандат за съставяне на правителство на посочения кандидат за министър-председател от най-голямата от тях“, пишат от пресотдела на президентската институция.

Конституционната процедура ще бъде стартирана в понеделник. „От 10:00 часа за консултации са поканени представителите на парламентарната група на ПП ВОЛЯ, от 11:00 часа представителите на парламентарната група на партия ДПС, от 13:00 часа представителите на парламентарната група на „Обединени патриоти“. На 25 април 2017 президентът Румен Радев ще продължи консултациите с представителите на парламентарната група на „БСП за България" от 13:00 часа, а от 15:00 часа са поканени представителите на парламентарната група на ПП ГЕРБ“, се казва още в съобщението на пресцентъра на Президентството.  

Последни новини
Още от Новини