Въпреки Brexit Великобритания остава най-атрактивна в сферата на бизнес имотите

Проучване показва, че около 30% от инвеститорите в сегмента се насочват към Острова

Изглед към Лондонското Сити. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Изглед към Лондонското Сити. Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Въпреки притесненията на бизнеса, появили се в светлината на Brexit и задействането на чл. 50 от Лисабонския договор, Великобритания остава най-атрактивния пазар на бизнесимоти през първото тримесечие на 2017 Това показват данните от ново проучване на Brick Vest сред инвеститори, цитирани от Investor.bg.

Около 30% от анкетираните инвеститори са избрали Великобритания като най-предпочитана дестинация за вложения. Разликата спрямо миналогодишното проучване е малка – тогава 31% са посочили страната като най-предпочитано място за инвестиции.

Една четвърт от участниците в проучването са се насочили към Германия, а 18% - към Франция, показват още данните.

Тези, които избират Германия, остават относително постоянен дял от всички анкетирани пред последните няколко години. Насочилите се към Франция обаче намаляват с 14% в сравнение с първото тримесечие на 2016, показва още инвестиционният барометър.

Най-благоприятно настроени към Великобритания са инвеститорите от Близкия изток и Азия. Същевременно се отчита намаляване на интереса на германските и френски инвеститори към страната.

При американските инвеститори ситуацията се задържа стабилна. Според BrickVest средният индекс на апетита за риск сред тях остава ориентиран към растежа и относително непроменен през последните 12 месеца.  

Последни новини
Още от Новини