ГЕРБ и Патриотите излизат с чернови вариант на коалиционно споразумение в петък

От ГЕРБ изразиха надежда, че окончателният вариант ще бъде готов другата седмица

Снимка: Пресцентър ГЕРБ Снимка: Пресцентър ГЕРБ

ГЕРБ и Обединените патриоти, които по всяка вероятност ще съставят следващото правителство в рамките на новото 44-то Народно събрание, след като представиха общата си управленска програма преди великденските празници, ще направят първи стъпки в оформянето на коалиционно споразумение утре (21 април).

„Утре ще имаме първия чернови вариант на коалиционното споразумение, ще продължим с преговорите“, каза пред представители на медиите в парламента народният представител от ГЕРБ и бивш началник на икономическото ведомство в кабинета „Борисов 1“ Делян Добрев.

Депутатът обаче отказа да даде конкретни подробности относно параметрите на споразумението. „Докато не постигнем пълно съгласие по коалиционното споразумение, няма как да кажем повече подробности“, заяви той.

От думите на Добрев също така става ясно, че идейният консенсус между националистите и партията на Бойко Борисов, който двете политически сили демонстрираха по време и след представянето на управленската си програма, все още е факт. „Започнахме работа по коалиционното споразумение, обсъдихме структурата на документа, начина за вземане на решения. Нямаме разминавания в темите, които коментирахме“, съобщи народният представител.

Времевият хоризонт на преговорите за коалиционно споразумение – следващата седмица, се разбра от изказването на Добрев. „Надявам се другата седмица да приключим с коалиционното споразумение“, каза пред медиите той.

Междувременно Волен Сидеров, лидер на „Атака“ и едно от трите основни лица на Патриотите, заяви, че по коалиционното споразумение предстои още работа, уточнявайки, че преговорите продължават и утре.

Последни новини
Още от Новини