Китай остава огромна възможност за Renault

Франсоа Прово, председател на Renault Азия

Renault Koleos SUV на Renault SA на автосалона в Париж. Порт дьо Версай, Франция. 29 септември 2016. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg Renault Koleos SUV на Renault SA на автосалона в Париж. Порт дьо Версай, Франция. 29 септември 2016. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg

Китай остава грамадна възможност за автоиндустрията и особено за Renault, каза Франсоа Прово, председател на Renault Азия в интервю за Том Макензи от Автосалона в Шанхай на 19 април 2017.

"В Европа имаме над 25% пазарен дял при електромобилите.

Стратегията ни е да използваме тази лидерска позиция в сегмента и да я доразвием с китайския си партньор. Да създадем електромобил, който е специално създаден за китайския пазар".

Чуйте какво каза Прово за перспективите за компанията в Китай и Азия и за сътрудничеството с китайския партньор на Renault Dongfeng.

Европейските продажби на автомобили през март се повишават до най-високото ниво за месец, докато Fiat Chrysler Automobiles NV и Renault SA се възползват от предимствата на стабилизирането на икономиката, за да привличат купувачи, съобщи Bloomberg на 19 април 2017.

Базираната в Брюксел Европейска асоциация на производителите на автомобили ACEA съобщи за ръст от 11% до 1,94 млн. новорегистрирани автомобили през март.

Fiat и Renault увеличават пазарния си дял за сметка на регионалния лидер Volkswagen AG и втория в класацията PSA Group.

Спадът в безработицата и 15 последователни тримесечия на икономически ръст в еврозоната подкрепиха доверието на потребителите в Европа като увеличиха търсенето на коли.

Дори Великобритания, най-големият европейски пазар на автомобили след Германия, устоя на предизвиканото от Brexit забавяне и реализира ръст на продажбите от 8,4% за март. Британските потребители бързат да купуват коли преди данъчните промени, влезли в сила през април. Устойчивият автомобилен пазар в региона контрастира с този в САЩ, където продажбите на коли неочаквано намаляха през март.

„Последните резултати от автопазара подкрепят позитивните новини от икономиката на Европа”, каза Джонатон Поскит, анализатор в LMC Automitive в Оксфорт, Великобритания в доклад, добавяйки, че сезонно коригираното ниво на годишните продажби в Западна Европа в момента е най-високо от 2008.

Въпреки това ръстът на продажбите се очаква да се забави, съобщава Bloomberg- Годишните доставки в близките години се очаква да спаднат от пика през 2007, защото все повече потребители търсят споделена собственост на автомобилите си. LMC прогнозира ръст на западноевропейските продажби с 2,7% през 2017 в сравнение с 7,4% ръст за първите три месеца на годината.

Последни новини
Още от Новини