Abraaj Capital очаква повече стабилност в Турция

Селджук Йорданчоглу, партньор, Abraaj Capital

Селджук Йорданчоглу, партньор, Abraaj Capital по време на интервю за Bloomberg. Истанбул, Турция. 18 април 2017 Селджук Йорданчоглу, партньор, Abraaj Capital по време на интервю за Bloomberg. Истанбул, Турция. 18 април 2017

Селджук Йорданчоглу, партньор, Abraaj Capital за ефекта от референдума в Турция на 16 април 2017 върху пазарите и инвестициите в страната. Интервю от Истанбул за Bloomberg.

"Миналата година Турция бе една от страните в топ 5 от Г20. Бюджетната дисциплина е много по-добре отколкото повечето страни в Европа и по-добре от средната за Европа в момента.

Съотношението дълг към БВП е по-ниско от средното за Европа. Турция няма никакъв дълг към МВФ. Така че очаквам всичко да се нагласи позитивно", каза Йорданчоглу.

Чуйте цялото интервю във видеото.

Президентът Доналд Тръмп поздрави турския си колега Реджеп Тайип Ердоган за победата му на референдума на 16 април 2017, съобщи Bloomberg.

Според агенцията отношението на САЩ е в рязък контраст спрямо критиките от Европа за намеренията на Турция да разшири правомощията на президента.

Ердоган каза в понеделник, 17 април пред поддръжници, че „не се интересува от мнението на Ханс, Джордж или Хелга”. И че всички дебати за конституционалността на референдума „са вече приключили”.

Европейските представители критикуват факта, че в една фигура се съсредоточава толкова много власт.

ОССЕ изрази подозрения към изборния процес заради липсата на печат на някои бюлетини.

Държавният департамент на САЩ съобщи за „наблюдавани нередности” в провеждането на вота, но говорителят на Белия дом Шон Спайсър каза в понеделник, че САЩ ще изчака заключението на мониторинга на международните наблюдатели.

„Преди да започнем да се месим в системата им за управление, нека комисията си свърши работата”, каза Спайсър.

Президентът на Франция Франсоа Оланд каза за радио Europe1, че „не помага” това, че Тръмп „побърза да поздравява Ердоган”.

Последни новини
Още от Новини