Потребителските разходи по Великден се очаква да достигнат рекордни нива

Производителите на играчки се подготвят за силен Великден

Снимка: Michele Limina/Bloomberg Снимка: Michele Limina/Bloomberg

Потребителските разходи този Великден се очаква да достигнат рекордните $18,4 млрд. - цифра, която за първи път ще надмине харчовете покрай Свети Валентин, показва прогнозата на National Retail Federation, съобщава Investor.bg.

Target Corp. тази година пълни великденските кошници с кукли барби и пушки. Предлагат се и малки тролове и кукли Hello Kitty, които носят яйца. Но усилията се отплащат.

"Три седмици преди Великден са продадени играчки за около един милиард долара“, заяви Джим Силвър, редактор на Time Magazine. 

А това е поредното предизвикателство за компаниите за производство на бонбони като Hershey Co. Промяната във вкусовете на потребителите, включително заместването на захарта и преработените съставки, свиха  продажбите и оказаха натиск върху хранителните компании, принудени да контролират разходите. Празници като Великден са критички за производители на бонбони, които се борят за ръст в продажбите.

Времето на празника също е от решаващо значение. Миналата година католическия Великден беше на 27 март, което съкращава времето за пазаруване. Hershey, най-големият продавач на шоколад в САЩ, обвини ранния празник за по-слабите продажби през 2016.

Тази година обаче компаниите могат да се възползват от Великден, който се пада на 16 април, почти три седмици по-късно. А допълнителното време е добър знак за търговци на дребно. 

Последни новини
Още от Новини