Британските спецслужби търсят служители, знаещи руски

Одобрените кандидати ще започнат работа със заплата в размер до £30,5 хил. на година

Снимка: Twitter Снимка: Twitter

Две британски спецслужби – Центърът за правителствени комуникации (Government Communications Headquarters, GCHQ – бел.ред.), отговарящ за безопасността на каналите на комуникация между различните органи на властта, и контраразузнаването на Oбединеното кралство – МИ-5, търсят служители, знаещи руски и познаващи спецификите и културата на Русия.

Това се разбира от информация, публикувана на сайта на GCHQ и поместена също така в официалния профил на институцията в социалната мрежа Twitter.

„Знанието Ви на руски език може да отвори за вас вратите към увлекателна кариера в разузнаването. Постъпвайки в редовете на МИ-5 или Центъра за правителствени комуникации, можете да изиграете ключова роля в защитата на Обединеното кралство“, се казва в документа.

„Търсим лингвисти за работа, която далеч излиза извън пределите на превода и разшифровката. Тя изисква знания в сферата на културата, историята, политиката и идеологията“, уточняват от разузнавателната институция.

Одобрените кандидати ще започнат работа със заплата в размер до £30,5 хил. ($38 хил.) на годишна база. Също така е предвидено обучение, в рамките на което да бъдат усвоени нови технически знания, които в последствие да бъдат прилагани на практика. Други изисквания, изведени от разузнавателните служби, са аналитичен ум, логическо мислене и внимание към детайла. 

Последни новини
Още от Новини