Топлофикация София започва спирането на парното в столицата

Абонатите на дружеството могат да продължат да ползват топлинната услуга при подаване на специално заявление

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

От днес (12 април) „Топлофикация София“ започва спирането на парното в столицата. Това се разбира от прессъобщение, публикувано на официалната интернет страница на дружеството.

Това става, защото са изпълнени двете задължителни условия, залегнали в Общите условия за продажба на топлинна енергия - три последователни дни със средноденонощна температура над +12 градуса и тенденция за затопляне на времето.

От топлинното дружество напомнят на абонатите си, че при тяхно желание има опция топлоподаването да не бъде прекъсвано в съответната сграда, където живеят. За да стане това обаче, е необходимо решение на общото събрание на съответната етажна собственост, след което да се подаде заявление в съответния топлорайон, като също така крайният срок за удължаване на услугата е 30 април.

След приключването на отоплителния сезон ще стартира кампанията за отчитане на уредите за дялово разпределение и изготвянето на изравнителните сметки за периода 1 май 2016– 30 април 2017, припомнят от компанията.

От „Топлофикация София“ призовават клиентите си да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, „в които отоплителните тела не се използват или са свалени“.

„Проверката и отчетът на всички уреди и на водомерите за топла вода ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят бързо и коректно изравнителните сметки и да не се налага те да бъдат преработвани поради по-късни отчети в отделни жилища“, пише още в съобщението.

Клиентите на общинското дружество имат право на две дати за безплатен отчет на уредите от топлинните счетоводители, като едното посещение трябва да бъде в извънработно време. Ако нямат възможност да осигурят достъп до жилището си в тези дати, хората могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят дата за индивидуален отчет, която обаче се заплаща.  

Последни новини
Още от Новини