Технологичните акции разочароват след решение на Apple

Пазарен коментар на Себастиян Салек, Bloomberg TV London, В развитие, 11.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Днес технологичните акции разочароват като Dialog Semiconductor претърпя най-сериозния си спад от 2015, след като доклад от анализатори показа, че Apple смята да намали употребата на чипове на компанията. 75% от печалбата на компанията се формира от бизнеса с чипове, така че това ще е тежък удар за Dialog, ако Apple спре да използва чиповете. Това обяснява рязкото движение в технологичния сектор днес.

Това каза в пазарния си коментар в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки Себастиян Салек от Bloomberg TV London.

„Инвеститорите стават все по-неспокойни поради наближаващите само след 2 седмици френски избори. Цената на хеджирането в Европа намалява, но остава на най-високите нива след Брекзит. Инвеститорите ще се опитат да запазят печалбите си, които са натрупали от началото на годината. Но се подготвят и за нови колебания", добави Салек.

Волатилността се покачва за 10 ден, което е най-дългата такава серия от ноември. А волатилността при френските акции се увеличава за 9-ти ден, което пък е най-дългата подобна серия от 2011 година“, обобщи той.

„Подобна е ситуацията и на валутните пазари – разликата във волатилността при двойката евро-долар за месеца спрямо седмицата е на рекордно високо ниво, докато инвеститорите се подготвят за риска Льо Пен да бъде избрана и да се обяви против членството на Франция в еврозоната“, допълни пазарният анализатор.

Вижте повече:

 

Последни новини
Още от Новини