Прокуратурата иска от Белград да екстрадира съпругата на Цветан Василев

Държавното обвинение ще съди Антоанета Василева за пране на пари

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Държавното обвинение е поискало от Белград да екстрадира съпругата на бившият председател на Надзорния съвет на фалиралата КТБ Цветан Василев Антоанета Василева.

Това съобщи в ефира на Националното радио говорителят на главния прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова.

Искането, изпратено от прокуратурата към сръбските власти още на 24 март, е свързано с повдигнато обвинение за пране на пари. Василева беше обявена за общодържавно издирване през декември 2016, като в последствие стана ясно, че е напуснала страната в посока Сърбия през ГКПП „Калотина“ няколко месеца по-рано.

Държавното обвинение, ръководено от главния прокурор Сотир Цацаров, иска съпругата на екс-банкера да бъде задържана и изправена пред сръбски съд, за да бъде в последствие екстрадирана в България.

Това едва ли обаче би се случило скоро, с оглед на това, че сходното дело за екстрадацията на самия Цветан Василев в западната ни съседка се точи вече над две години и половина.

В края на миналия месец пък Антоанета Василева от своя страна реагира на обвинението на прокуратурата, наричайки го „изфабрикувано от същия политико-олигархичен център, който се опитва да унищожи моето семейство от три години насам“ в официална позиция, публикувана в личният сайт на мъжа й vassilev.bg.

Последни новини
Още от Новини