Борисов с предложение към Нинова да оглави НС, тя отказала

Сигурността, бъдещото председателство на ЕС, храни и бързо съдебно производство са темите, по които ГЕРБ и БСП могат да си сътрудничат

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

Председателят на ГЕРБ и бивш (а по всяка вероятност и бъдещ) премиер Бойко Борисов е предложил на лидера на основния си политически съперник – Българската социалстическа партия Корнелия Нинова да заеме поста на председател на Народното събрание.

Това се разбра от изказванията на Борисов и Нинова в кулоарите на парламента след днешната среща между екипите на оглавяваните от двамата партии.

„Предложих на госпожа Нинова от уважение към добрия резултат да приеме председателското място на парламента. Тя отказа, тъй като считат (БСП), че ще бъдат твърда опозиция", заяви лидерът на ГЕРБ. Сигурността, бъдещото председателство на ЕС, храни и бързо съдебно производство – това по думите на Борисов са темите, по които е възможна обща работа между партията му и социалистите.

„Държа да кажа, че нито ние, нито те, по някакъв начин и по някакъв повод сме говорили за коалиция“, каза още Борисов. Тази му реторика бе продължена и от страна на Корнелия Нинова, чието изявление последва това на бившия премиер. „Разговаряхме по няколко теми с ръководството на ГЕРБ. Резултатът мога да обобщя така : коалиция между нас е невъзможна“, категорична бе тя. „Моля да се спрат спекулациите, че е възможна обща управленска коалиция между БСП и ГЕРБ“, допълни Нинова.

 

Последни новини
Още от Новини