ГЕРБ и Патриотите все по-близо до консенсус за пенсиите

Постигнато е пълно съгласите по 4 сектора - сигурност, енергетика, спорт и туризъм

Снимка: Bulgaria ON AIR Снимка: Bulgaria ON AIR

В преговорите по темата за повишаване на пенсиите между ГЕРБ и Обединените патриоти е постигнато сближаване на позициите. Това обяви пред събралите се пред Народното събрание днес представители на медиите съпредседателят на Патриотите и председател на НФСБ Валери Симеонов.

„Продължават преговорите и по този въпрос. Разбирате, че това е много важен въпрос. Имаме сближаване на позициите“, заяви Симеонов, отказвайки обаче да даде конкретни подробности. Припомняме, че едно от основните предизборни обещания на националистите, лансирано още в предишния 43-ти парламент, бе именно размерът на минималната пенсия да стане 300 лв. От ГЕРБ обаче се обявиха категорично против, заявявайки, че това е невъзможно от чисто финансова логика.

Заедно със Симеонов изявление пред медиите направи и зам.-председателят на ГЕРБ и бивш вътрешен министър в кабинета „Борисов 1“ Цветан Цветанов. „Разговорите продължават. Надяваме се до края на седмицата вече да имаме параметри, които да бъдат публично оповестени. Започнахме да договаряме секторните политики и имаме четири сектора, по които имаме пълен консенсус – сигурност, енергетика, спорт и туризъм. Утре продължаваме преговорите“, заяви Цветанов, който също така изказа благодарности към евентуалните бъдещи коалиционни партньори на партията за „позитивния разговор“, който се води до настоящия момент.

За пореден път бе отречено да са водени разговори за министерски кресла. „Не, не, не“, бе отговорът на Симеонов на журналистически въпрос по темата.  

Последни новини
Още от Новини